Schiermonnikoog

Betoverend mooi!

Schiermonnikoog is betoverend mooi. Kilometerslange fietspaden voeren je over uitgestrekte kwelders, door het dennenbos en langs de duinvalleien waar in het voorjaar prachtige orchidee├źn bloeien. Op de uitgestrekte stranden kun je barnsteen of schelpen jutten en op de zandbanken voor de kust kun je de zeehonden zien liggen. Op het uitgestrekte wad ziet de wereld er elke 12 uur volledig anders uit, het heeft een grote natuurwaarde en staat dan ook op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. Niet alleen vogels maar ook mensen komen uit alle hoeken van de wereld om op adem te komen op Schiermonnikoog.

 

Omgeving van Boszicht

De vele wandel- en fietspaden lopen tot aan de voordeur van Boszicht en nodigen uit voor een ontspannen wandeling of een lange fietstocht. Op Schiermonnikoog mag je trouwens gerust de gebaande paden verlaten: op de meeste plaatsen mag je (buiten het broedseizoen) vrij door de natuur dwalen. Hardlopers en trailrunners kunnen zich geen mooiere omgeving voorstellen.

Fotoalbum
Fotoalbum

Activiteitenstrand

Wie in zijn vakantie graag actief bezig is voelt zich bij ons helemaal thuis. Het strand aan het einde van de Badweg wordt het activiteitenstrand van Schiermonnikoog genoemd. Je kunt er tal van activiteiten beoefenen zoals kitesurfen, raften, blo karten en suppen. Op het strand staat in de zomermaanden een strandpaviljoen waar je heerlijk kan loungen en terecht kan voor een hapje en een drankje. En wie de ochtend goed wil beginnen start de dag met een yogasessie aan de vloedlijn.